Retourneren

Indien u producten welke reeds geleverd zijn retour wilt sturen dan gelden onderstaande voorwaarden:

RMA FORMULIER
Indien een product defect is dan kunt u het RMA formulier invullen op deze website door HIER TE KLIKKEN. Op deze pagina vindt u ook belangrijke informatie over het stappenplan welke u dient te volgen bij een RMA.

RETOUR STUREN PRODUCTEN
Indien u producten heeft besteld welke u wilt retourneren kunt u, mits de producten in de originele en onbeschadigde verpakking en in nieuwstaat verkeren, contact met ons opnemen om deze producten retour te sturen.

SPELREGELS

  • - Producten binnen 20 dagen na factuurdatum worden zonder verdere kosten gecrediteerd *
  • - Tussen 20 en 40 dagen na factuurdatum crediteren wij 90% van het aankoopbedrag *
  • - 40 dagen na factuurdatum is retour sturen van de producten niet meer mogelijk.
  • - Speciaal voor u bestelde producten kunnen niet retour worden gestuurd.
  • - Indien producten reeds vervangen zijn, kunnen deze niet worden aangeboden voor een credit.

* Eventuele verzendkosten worden niet gecrediteerd

DOA
Producten welke na ontvangst gelijk defect zijn worden een DOA (Dead On Arrival) genoemd. Gelukkig komt dit vrijwel nooit voor, maar mocht u toch een DOA ontvangen hebben dan kunt u binnen de hieronder aangegeven periode het product retourneren (compleet in de originele verpakking incl. alle accessoires). Wij zullen, mits het product uit voorraad leverbaar is, direct een nieuw exemplaar opsturen. Blijkt dat er een defect aan een product ontstaan is buiten de DOA periode, dan gelden de regels van een RMA.

Na het ontdekken van een defect willen wij u vragen om dit binnen een redelijke termijn aan ons te melden. De meldingstermijn bedraagt hiervoor 2 werkdagen. Hierna heeft u 14 dagen de tijd om het product retour te sturen.

RMA
Met een RMA wordt een product bedoelt welke binnen de garantieperiode defect raakt. U kunt via deze link eenvoudig een RMA aanmelden. Op deze pagina dient u alle relevante gegevens in te vullen, waarna er vervolgens contact met u wordt opgenomen door onze serviceafdeling. Zij zullen samen met u bespreken of het een hardwarematig defect is en/of dat zij u kunnen helpen om het probleem eventueel te verhelpen.

Indien het een hardwarematig probleem betreft kunt u het product retour sturen, waarna wij het direct na ontvangst testen en indien noodzakelijk doorsturen naar de fabrikant voor reparatie. Zodra het product terug komt van het reparatiecentrum wordt het direct aan u geretourneerd.

Onze beloften

Uw bestelling wordt binnen 1 werkdag verstuurd
Advies nodig?
Bel 040 - 28 27 951
Gunstige retour
voorwaarden
Extra korting icm partnerprogramma
Technische kennis & ondersteuning in eigen huis
Groot assortiment, altijd de nieuwste producten

Inloggen op uw account

Geef uw e-mailadres en wachtwoord op om in te loggen.
Heeft u nog geen account? Vraag er direct een aan!

 

* Verplichte velden